Valen Montessori Кошер

Нашата Детска Къща “Вален Монтесори” е първата Монтесори Къща в Пловдив, с дипломиран в Германия Монтесори Педагог. Ние работим по метода на обучение на Мария Монтесори. С много желание и любов сме събрали Света на Детето в двете му ръчички, съобразен с особеностите на възрастовото му развитие във всеки един етап, неговите желания и потребности. Под мотото “Помогни ми да се справя сам!, децата се развиват съобразно вътрешния си биологичен план. Благодарение на специално разработените Монтесори материали и подбраната работна среда в нашата къща, децата натрупват практически опит, което ги прави уверени, самостоятелни и независими. Нашите деца са като пчелички- работливи, пъргави и винаги с желание за нови начинания. Заедно откриваме света и му се радваме.

Групата от деца във Вален Монтесори е смесена- от 2,7 до 6 годишна възраст. По този начин децата имат своето мини, детско общество, в което по- големите помагат на по- малките, а по-малките гледат и се учат от по- големите. Така децата неусетно приемат правилата в обществото, учат се на толерантност, на търпимост – повишава се естествената възприемчивост между децата.

Детето, неговото емоционално и здравословно развитие, индивидуалният му устрем към игра, познания и развитие са oсновни за учебната (работната) атмосфера на Къщата. Наша цел е да развием в детето желание за самостоятелност, самоинициатива, знания, да го насърчаваме да вярва в собствените си възможности, да не се страхува от грешките си, да се забавлява докато изучава света около себе си.

 

 

Добре дошли в нашия сладък и работлив Монтесори-кошер!